in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

CD Projekt Red više neće prodavati igre u Rusiji i Bjelorusiji

Gaming

Poljska kompanija CD Projekt Red objavila je da će prestati do daljnjeg prodavati svoje igre u Rusiji i Bjelorusiji nakon invazije na Ukrajinu. Građani u te dvije zemlje više neće moći kupiti igre kao što su Cyberpunk 2077 i The Witcher 3: Wild Hunt, kao i bilo koji drugi naslov iz GOG trgovine.

“Danas smo započeli raditi s našim partnerima na obustavi digitalne prodaje i obustavljanju fizičkih isporuka proizvoda CD PROJEKT Grupe, kao i svih igara distribuiranih na GOG platformi, na teritorije Rusije i Bjelorusije”, objavili su iz kompanije CD Project Red u saopćenju na Twitteru.

Spomenute igre nalaze se u prodaji na nekoliko digitalnih platformi, uključujući Xbox, PlayStation i Nintendo Switch trgovine, kao i na Steamu, Epic Games Storeu i Google Stadia trgovini, piše Engadget.

Kompanija CD Projekt Red je i ranije objavila da “čvrsto stoji uz narod Ukrajine”, a od početka invazije, donirali su približno 242.000 dolara za žrtve rata.

“Iako mi nismo politički subjekt koji može izravno utjecati na državna pitanja i ne težimo to postati, vjerujemo da komercijalni subjekti, kada su ujedinjeni, imaju moć potaknuti globalnu promjenu u srcima i glavama običnih ljudi”, naveli su iz kompanije.

Ipak, priznaju da će ova odluka utjecati na igrače u Rusiji i Bjelorusiji koji nisu uključeni u invaziju i možda joj se protive, ali “ovom akcijom žele dodatno potaknuti globalnu zajednicu da progovori o tome što se događa u srcu Europe”.

Ovaj potez uslijedio je nakon zahtjeva ukrajinskog potpredsjednika vlade da se privremeno blokiraju računi igrača u Rusiji i Bjelorusiji.