in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pronašao novi hobi: Tinejdžer koji je pratio Elona Muska okomio se na ruske milijardere

Rat u Ukrajini

Mladi Sweeney javnosti je postao poznat nakon što je objavio podatke o kretanju Elona Muska, koji mu je za zatvaranje stranice ponudio 5.000 dolara. Sweeney je zatražio deset puta veći iznos, nakon čega ga je tehno milijarder blokirao.

Jack Sweeney, 19-godišnjak poznat po Twitter računu koji je pratio kretanje privatnog aviona Elona Muska, ima novu zanimaciju – ruske oligarhe.

Tinejdžer je naime otvorio novi račun nazvan @RUOligarchJets gdje prati kretanje aviona u vlasništvu ruskih milijardera, a sve to koristeći botove koji registriraju zračni saobraćaj, piše Daily Mail.

Sweeney kaže kako je novi potez rezultat velikog interesa, a kako je sam o bogatim Rusima i njihovim avionima sve do prošle sedmice znao vrlo malo.

“Avioni oligarha su nevjerovatni, ogromni u usporedbi s drugima”, kaže Sweeney kojem su se na meti našli Vladimir Potanin, Roman Abramovič, Aleksandar Abramov…, a ukupno Sweeney prati 39 aviona i helikoptera u vlasništvu 19 milijardera.

Mladi Sweeney javnosti je postao poznat nakon što je objavio podatke o kretanju Elona Muska, koji mu je za zatvaranje stranice ponudio 5.000 dolara.

Sweeney je zatražio deset puta veći iznos, nakon čega ga je tehno milijarder blokirao.