in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Sprema se veliki transfer: Ninjnas in Pyjamas troši $600.000 za novog CS:GO igrača!

Gaming

NIP je sinoć aktivirao otkupnu klauzulu vrijednu $600.000 u ugovoru Ludviga ”Brollan” Brolina, što znači da bi Šveđanin uskoro mogao da napusti Fnatic.

Nakon što su prošle godine uspjeli da dovedu Nikolaja ”device” Rica, sada NIP sprema još jedan veliki transfer. Iako su na trenutke prikazali odličnu igru, nisu uspjeli da se takmiče sa vodećim svjetskim ekipama, zbog čega je organizacija spremila još jednu veliku investiciju.

I pored toga što Brollan ima samo 19 godina, već tri godine se nalazi u prvoj postavi Fnatica, a čak dva puta je uspio da se nađe među dvadeset najboljih igrača godine. Bio je vjerovatno najveća zvijezda žuto-crnih, a sada bi mogao da postane dio novog jednog velikog projekta.

NIP bi ovim transferom doveo još jednu veliku zvijezdu i sada više ne bi smjeli da postoje izgovori za neuspjehe na velikim turnirima, naročito kada se Device vrati sa odsustva. Još uvijek ne postoji nijedna informacija o igračima koji bi u ovom slučaju napustili NIP. Love ”phzy” Smidebrant mijenja odsutnog Device-a, pa se spekuliše da će ekipu vjerovatno napustili Plopski, ili Es3tag, za kojeg postoji šansa da se nije najbolje uklopio u novu postavu.

Što se Fnatica tiče, ovo je ogroman udarac za ekipu koja je samo dan ranije ostala bez Smooye. Zbog ove aktivacije će i Brollan propustiti kvalifikacije za Major, te sada postoji velika šansa da će Fnatic ponovo propustiti elitni turnir. Umjesto njih dvojice će nastupati članovi omladinskog tima, Regali i Peppzor.