in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Spasite Zemlju: Sony planira zasaditi drvo svaki put kada neko osvoji specifičan trofej u igri Horizon Forbidden West

Gaming

Sony planira da zasadi po drvo za svaki put kada neko osvoji specifičan trofej u Horizon Forbidden West.

Kompanija je objavila Play and Plant program kako bi komemoralisala izlazak igre Horizon Forbidden West. Sony radi sa Arbor Day Foundation kako bi donarili po drvo u okviru projekta za obnovu šuma svaki put kada neko osvoji “Reached the Daunt” trofej u igri.

Inicijativa pokriva tri različita projekta iste vrste širom Sjedinjenih Američkih Država. Locirani su u Douglas County Forest u Viskonsinu, Sheep Fire Private Lands u Kaliforniji i Torreya State Park u Floridi. U prvom slučaju, ljudi koji žive na tim lokacijama u Viskonsinu pate od rizika koji je rezultat nedostatka šuma prouzrokovanim prečestom sječom koja je destabilizovala ekosistem područja.

Sheep Fire Private Lands izabrane su zbog sivih vukova koji su se vratili u predio nakon što su gotovo izumrli kao rezultat prekomjerenog lova. Oni zavise od prirodne, bogate šume pa će sađenje drveća tamo svakako ubrazti povratak okoline na normalu. Dugoigličavi američki bor uveliko pati uslijed prirodnih nepogoda. Rezultat ovih nepogoda je manji broj pomenutog drveća ali i povećani rizik od spontanih požara pa je sađenje drveća na ovoj lokaciji i preko potrebno.

Promocija prestaje 25. marta ili dok se sva tri projekta ne završe, prenosi IGN.

Horizon Forbidden West izlazi danas 18. febraura za PlayStation 4 i PlayStation 5.

Požurite se da do 25. marta osvojite što više “Reached the Daunt” trofeja koji se otključava automatski vrlo rano u igri. Save the planet!