in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) The Matrix Awakens dostigao više od 6 miliona preuzimanja

Gaming

Početkom decembra prošle godine je stigao tehnološki demo pod imenom The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience čiji je cilj bio prikazati moć novog Unreal Enginea 5 u stilu interaktivne reklame za tada nadolazeći film The Matrix Resurrections. Epic Games je sada objavio kako je taj demo do sada zabilježio više od šest miliona preuzimanja na PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzolama.

Na ovom projektu radili su članovi iza originalnog filma, uključujući i Lanu Wachowski, zajedno s Epic Gamesom, ali i glumcima Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss.

“Mislim da će prva kompanija koja će izgraditi pravi Matrix biti gaming kompaniju, a Epic sigurno probija put do toga. Zapanjujuće je koliko daleko su igre napredovale u dvadeset godina“, izjavila je Lana Wachowski, redateljica iza filmova The Matrix, Cloud Atlas i Jupiter Ascending.

Svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti ovaj demo na PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzolama i isprobati impresivnu tehnologiju koja dolazi s Unreal Engineom 5, prenosi Gameperspective.