in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) “Final Fantasy 7 Remake” 2. dio u planu je za objavu ove godine

Stigla službena potvrda

Final Fantasy 7 Remake Part 2 planira se objaviti tokom ove godine, rekao je producent igre u prijenosu uživo u ponedjeljak.

Govoreći tokom jubilarnog događaja koji je jučer održan u čast 25. godišnjice Final Fantasyja 7 u Japanu, originalni režiser FF7 Yoshinori Kitase rekao je da mu je namjera otkriti prve detalje o nastavku Remakea tokom godine u kojoj slave godišnjicu.

“Naporno radimo na Final Fantasy VII: Ever Crisis, stoga se veselite tome. Osim toga, što se tiče dugo očekivanog Final Fantasy VII Remakea (2. dio)… bit će više informacija… ove godine ”, rekao je za VGC PushDustIn.

Upitan je li siguran da će nastavak biti otkriven ove godine, Kitase je odgovorio: “Pa da. Upravo smo započeli 25. godišnjicu Final Fantasy VII, tako da želimo proslaviti i uzbuditi obožavatelje, pa u sljedećih 12 mjeseci želimo podijeliti neke informacije. Veselite se, stiže više informacija!”

Square Enix je u ponedjeljak odao priznanje za 25. godišnjicu Final Fantasyja 7 objavom novog jubilarnog logotipa, kao i porukom obožavateljima koja potvrđuje da je u izradi još projekata temeljenih na FF7.

Osim Remakea, Square Enix je lansirao The First Solider, spin-off battle royalea za mobilne uređaje, a u izradi je i druga mobilna igra pod nazivom Final Fantasy VII Ever Crisis.

Ever Crisis je igra za jednog igrača strukturirana po poglavljima koja pokriva cijelu vremensku traku FFVII – uključujući događaje iz originalne igre i naslove kompilacije FFVII.