in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple priprema ulazak na tržište igraćih konzola

Gaming industrija

Upravo se pojavila nova glasina o Appleu i nagovještava neke od njegovih budućih planova. Kompanija gleda na tržište konzola za video igre, a izgleda da pokušava privući inženjere iz Microsoft Xboxa.

Vijest stiže iz najnovijeg podcasta na Xbox Two na YouTubeu. U posljednjoj epizodi, kolumnist Windows Centrala Jez Corden podijelio je zanimljive informacije. Izjavio je da izvor nije baš pouzdan i da za sada nema nikakve posebne dokaze ili dokumentaciju koji bi to potkrijepili, no da mu ima razloga vjerovati. Međutim, ako su glasine i približno istinite, to je velika vijest unutar ove industrije.

Corden je izjavio: “Već neko vrijeme slušam da Apple lovi Xbox inženjere da naprave vlastitu konzolu. Slušam godinama da je Apple istraživao izradu konzole za videoigre, i ne znam hoće li to biti VR igra ili metaverzum ili nešto slično.”

Imajte na umu da je div iz Cupertina poznat po eksperimentiranju u raznim novim poljima, a tako i po otkazivanju velikih projekata, pa je sasvim moguće da možda nikada nećemo vidjeti igračku konzolu s robnom markom Apple. Naravno da se nadamo da će Apple ipak predstaviti svoju igraću konzolu, budući da bi ulazak Applea na ovo tržište označio pravu revoluciju i donio veću konkurenciju, a samim time i bolju ponudu za korisnike.

Također je razumno vjerovati da je konzola planirana u prošlosti i da je već mogla biti otkazana. Iako, proizvođač iPhonea podiže fokus na igranje igara, sa svojim Apple Arcade koje se mogu igrati na njegovom TV-u. Dakle, marka barem ima iskustva s proizvodom poput konzole. Nažalost, ovo je još uvijek nepotvrđen izveštaj, stoga ga za sada uzmite s dozom rezerve, prenosi GizmoChina.