in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

GTA 5 stigao i na Game Boy

Prvi na redu za testiranje bili su GTA 5, Crysis i Doom

Rockstar „navlači“ GTA 5 po različitim konzolama još od 2013. godine, a sada je njegovo igranje, barem donekle, moguće i na Nintendovom Game Boyu. Za to je, naime, zaslužan, fizičar, koder i autor There Oughta Be bloga, Sebastian Staacks.

„Prije nekoliko sedmica napravio sam Game Boy disketu s ugrađenim WiFi-jem. Sada mogu streamati video i igrati igrice u punoj rezoluciji, pri 20 FPS-a. I to sve na neizmijenjenom originalnom Game Boyu“, rekao je Staacks.

Na svom je YouTube kanalu objavio i videozapis u kojem objašnjava sve tehničke stvari i pothvate koji stoje iza njegove kreacije. Videoigre poput GTA 5, Crysisa i Dooma, zapravo se pokreću s PlayStationa te se šalju na Linux laptop, koje te informacija potom prosljeđuje na WiFi disketu na Game Boyu, prenosi Bug.

U načelu, takve videoigre vrte se na Game Boyu baš onako kako biste i očekivali – poprilično loše. Toga je, naravno, svjestan i Staacks, koji i sam kaže da su slika i sučelje gotovo neupotrebljivi. No, u svakom slučaju, neupitno je da je riječ o jednoj vrlo zanimljivoj kreaciji zbog koje će mladi fizičar još mjesecima dobivati velike količine pregleda na YouTubeu i svom blogu.