in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Igrači već streamaju Pokémon Legends: Arceus, sedam dana prije izlaska

Gaming

Deseci igrača naizgled su se uspjeli dokopati Pokémon Legends: Arceus naslova prije izlaska i streamaju igru. Unatoč tipičnoj tajnovitosti The Pokémon kompanije oko svojih nadolazećih lansiranja, te da nema objavljenih recenzija engleskog štiva ili konačnih dojmova, Arceus je ove sedmice itekako u javnosti.

Ne iznenađuje da su se spojleri za dugo očekivanu Switch igru počeli pojavljivati na mreži, s obzirom da je moguće gledati kako igrači streamaju velike dijelove igre, posebno na platformama kao što su TikTok i Instagram.

Prema riječima korisnika društvenih mreža, igrači su također počeli prebacivati datoteke igre na PC kako bi otkrili sve tajne igre prije nego što se gotovo bilo koji igrač dočepa istih.

Nintendo ili TPC će vjerovatno ugasiti streamove nakon što budu otkriveni, ali u vrijeme objavljivanja, najmanje 10 korisnika Twitcha streama igru. Nejasno je jesu li ti primjeri dobiveni legalno ili ne.

Curenje prije objavljivanja predstavlja još jedan zastoj za tipično tajnovitu kompaniju Pokémon, koja je posljednjih godina pretrpjela brojne povrede informacija visokog profila, a neke su čak rezultirale i pravnim postupcima. U novembru su korisnici Twitcha također započeli live streaming ranih primjeraka Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl, čak deset dana prije njihovog službenog izdanja.

Najčuveniji incident dogodio se prošle godine kada je Nintendo javno prekinuo veze s portugalskom web-stranicom nakon što je otkriveno da stoji iza nekih procurivanja podataka o Pokémon Sword and Shieldu prije lansiranja.

Uoči izlaska Arceusa sljedeće sedmice, brojne japanske web stranice za video igre objavile su svoje prve dojmove o Pokémon Legends: Arceus nakon nedavnog praktičnog događaja u Japanu.

Famitsu je pohvalio igru ​​jer je pokrenula Pokémon seriju u novom smjeru, rekavši: “Sa sigurnošću se može reći da je ova igra potpuno drugačija od prethodnih naslova.”

Njegov izvještaj također je pohvalilo način na koji se Pokémoni mogu naći kako slobodno lutaju po svakom području, te opisuje uzbuđenje pitajući se na koju će se novu vrstu naići tokom igranja.