in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Otkriveni novi detalji: Stiže novi Sonyev VR headset PlayStation VR2

Sony

Sony je na CES 2022 sajmu otkrio ponešto novih detalja o VR headsetu iduće generacije koji će biti kompatibilan s PS5 konzolama i novim VR2 Sense kontolerima.

Novi headset će se zvati PlayStation VR2 ili PS VR2, a imat će rezoluciju zaslona od 2000 x 2040 piksela po oku uz vidno polje od 110 stepeni. Pored toga PS VR2 će donijeti frekvencije osvježavanja od 90 do 120 Hz te će podržavati 4K HDR.

PS VR2 ima praćenje iznutra prema van, što znači da koristi više ugrađenih kamera za praćenje pokreta vaše glave i kontrolera. Sony je također predstavio novu senzornu opciju za uređaj nazvanu “headset feedback”, odnosno “povratna informacija slušalica” koja može učiniti igre i doživljaje još impresivnijim. Headset feedback koristi ugrađeni motor s vibracijama za simulaciju događaja u igri, pa može, na primjer, oponašati osjećaj povišenog pulsa lika u igri koji se nalazi u opasnosti ili pod fizičkim opterećenjem, kao i osjećaj “strujanja” objekata koji prolaze blizu njegove glave.

Za povećanje imerzivnog iskustva brinu se također 3D audio i praćenje pokreta očiju. Headset može detektirati kretanje vaših očiju, omogućujući vam interakciju s okruženjem igre kao što biste bili u interakciji sa stvarnim svijetom. Što se tiče kontrolera PS VR2 Sense, oni će imati ključne opcije DualSense kontrolera, posebno haptičku povratnu informaciju i prilagodljive okidače.

Iako Sony još nije otkrio kada će novi headset biti dostupan i po kojoj cijeni, kompanija je najavila jednu od prvih igara koja će stići na platformu pod nazivom Horizon Call of the Mountain.

Radi se o VR iskustvu u svemiru franšize Horizon, a radi se ekskluzivno za PS VR2 platformu.

Nažalost, Sony nije objavio slike novog VR headseta i VR kontrolera, što bi moglo značiti da još uvijek rade na dizajnu.

Više detalja saznajte na ovoj poveznici.