in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najavljen povratak legendarnog Splinter Cella!

Gaming

Otprilike je osam godina prošlo od izlaska posljednjeg dijela legendarne serije Splinter Cell, što je jako uznemirilo obožavatelje franšize, no sada je Ubisoft konačno odlučio obradovati igrače svježom najavom avantura Sama Fishera. Istina, ovo neće biti novi dio, već ažurirani. Ali govorimo o punopravnom remakeu, a ne remasteru. Originalni Splinter Cell se rekreira od nule, a ne primjenjuju se samo svježe teksture.

Kao motor, programeri su odabrali Ubisoft Snowdrop, koji je također korišten u Avatar: Frontiers of Pandora i nadolazećoj igri Star Wars. U procesu kreiranja remakea angažiran je studio Ubisoft Toronto, koji je upravo objavio najnoviju igru u nizu – Splinter Cell: Blacklist.

Za sada je remake prvog Splinter Cella u ranoj fazi razvoja. Planiraju oduševiti igrače ažuriranom vizualnom komponentom, pojedinačnim elementima dizajna i slično. Naglasak je na potencijalu modernog hardvera, što nagovještava svježi moderni motor.

Kreatori žele očuvati duh originalne igre, ali u isto vrijeme nastoje je učiniti primjerenom zahtjevima suvremene javnosti. Programeri se nadaju da će remake prvog dijela pružiti čvrst temelj za budućnost cijele Splinter Cell franšize.