in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Prodano više od pet miliona primjeraka igre Sea of Thieves na Steamu

Uspješna prodaja

Sea of Thieves je stigao na Steam platformu u junu prošle godine, a do sada je zabilježeno više od pet miliona prodanih primjeraka.

“S obzirom na to da je Sea of Thieves naša prva igra razvijena za PC i Xbox, apsolutno smo oduševljeni vidjeti tako velik priljev novih pirata koji započinju svoje avanture otkako je igra stigla na Steam u junu prošle godine. Bez obzira na kojoj platformi igrate Sea of Thieves, ovaj uspjeh nikada ne bi bio moguć bez vaše podrške – tako da sve što možemo reći je hvala”, navode iz studija.

Studio je ovu prekretnicu u prodaji odlučio proslaviti s darivanjem posebnog emotea kojeg svi zainteresirani mogu preuzeti unutar igre do 29. decembra. Također, igra je trenutno dio zimske rasprodaje na Steamu tako da istu možete nabaviti po nižoj cijeni od 19,99€.

Sea of Thieves je akcijsko avanturistička igra u kojoj igrač preuzima ulogu gusara koji jedri na moru, samostalno ili kao dio posade do četiri igrača. Iako je u početku primila raznovrsne ocjene od recenzenata, mišljenje o igri se postepeno mijenjalo na bolje s redovnim ažuriranjima, prenosi Gameperspectives.