in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dota 2 konačno dobila podršku za kontrolere

Valve ima zanimljive ideje za budućnost PC gaminga koje postepeno implementira u vlastite servise i igre

Kompanija ima viziju da se za igranje ne koristi samo PC ili laptop, već da će se za gaming koristiti i ručne konzole. Ovo je već testirano preko Steam Link aplikacije, koja omogućava streamovanje Steam igara sa PC-a na telefon.

Kompanija takođe radi na Steam Decku, ručnoj konzoli koja omogućava igranje Steam naslova u pokretu. Stoga ne predstavlja iznenađenje da Steam sada priprema podršku za gaming kontrolere za neke od svojih igara. Najnovija igra koja je dobila ovu podršku je Dota 2.

Kako Valve ističe: “Današnje ažuriranje nas uvodi u svijet u kojem se Dota može opciono igrati pomoću kontrolera, umjesto standardnog sistema sa mišem i tastaturom, nudeći igračima novi način povezivanja svojom omiljenom borbom. Od izbora svog heroja do napada na Ancienta, možete se boriti na svom putu do pobjede u Doti tako što ćete povezati bilo koji PC kontroler koji omogućava Steam Input (uključujući PS/XBOKS/Switch Pro kontrolere i više) i usmjeravati svog heroja tokom borbi.

Valve ističe da je ovo još uvijek eksperimentalna funkcija, tako da su mogući neki bugovi, ali može poslužiti kao alternativni metod za one koji preferiraju gaming kontrolere.