in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Halo Infinite ažuriranje cilja na probleme s Quick Resume i nedostajuću kozmetiku

Gaming

343 Industries je objavio novo ažuriranje Halo Infinite dizajnirano da poboljša probleme s internetskom vezom s kojima se igrači susreću kada koriste opciju Quick Resume na konzolama Xbox Series X/S.

Prošle sedmice studio je savjetovao igrače da ne koriste Quick Resume jer bi to moglo rezultirati gubitkom pristupa kozmetici za više igrača.

Tokom kampanje, igrači mogu pronaći oklopne ormariće razbacane oko Zeta Haloa koji sadrže kozmetiku koja se može koristiti u načinu igre za više igrača. No, korisnici koji su igrali kampanju izvan mreže ili su bili izbačeni s online usluga, što se može dogoditi kada koriste Quick Resume, otkrili su da im kozmetika nije dostupna u njihovom inventaru za više igrača.

343 je rekao da ažuriranje od srijede poboljšava online veze kada se koristi Quick Resume i osigurava da se prikupljena kozmetika oklopnih ormarića dosljedno otključava u igri za više igrača.

Kozmetika koja se prije nije uspjela otključati kako je predviđeno također bi sada trebala biti dostupna pogođenim igračima. Najnovija nadogradnja igre prati uvođenje Slayer popisa za reprodukciju i ažuriranja izazova 14. decembra, koji su također detaljno opisani u nastavku:

Globalno

Poboljšanja veza s online uslugama nakon ponovnog ulaska u Halo Infinite pomoću Quick Resume na konzolama Xbox Series X|S. Igrači bi trebali vidjeti stabilnije veze s dostupnim uslugama.

Kampanja

– Prilagodbe MJOLNIR Armor Lockera prikupljene u kampanji sada se dosljedno otključavaju u izborniku za prilagodbu za više igrača;
– Igrači koji nisu primili svoje prilagodbe, bilo zbog gubitka internetske veze ili korištenja Quick Resumea na konzolama Xbox Series X|S, sada bi trebali imati otključane prilagodbe;
– Pouzdanost Xbox Achievementa je poboljšana u ovom ažuriranju;
– Postignuća više ne prate napredak prema njihovom završetku, ali će se otključati prema očekivanjima kada se ispune njihovi uvjeti.

Popis pjesama i ažuriranje usluge

Novi popisi pjesama za Matchmaking:

  • Team Slayer
  • Free-For-All (FFA) Slayer
  • Fiesta Slayer
  • Tactical Slayer

Ako ne vidite ove popise za reprodukciju u igri, zatvorite i ponovno pokrenite Halo Infinite kako biste bili sigurni da ste primili najnovije izmjene.

Promjene izazova:

  • Olakšavanje ili uklanjanje nekih teških izazova;
  • Sedmični Ultimate Challenges sada su manje intenzivni;
  • U ovom ažuriranju dodani su novi izazovi specifični za nove popise pjesama;
  • Nova vrsta izazova koji nagrađuje osobni rezultat u igri.