in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Battlefield 2042 dobiva modove za 64 igrača na PS5, Xbox Series X/S i PC-u

Gaming

Battlefield 2042 uveo je modove za 64 igrača na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC na ograničeno vrijeme.

Manji mečevi Conquest i Breakthrough, za koje se očekuje da će biti dostupni tokom božićnog perioda, sada su dostupni putem All-Out Warfare izbornika. Battlefield 2042 lansiran je s načinima igre za 128 igrača na konzolama i kompjuterima nove generacije, dok su verzije igre za PS4 i Xbox One ograničene na 64 igrača.

DICE je danas rekao da će istaknuta Rush playlista biti dostupna i tokom prazničnog perioda.

Posljednje ažuriranje Battlefielda 2042 za 2021. objavljeno je 9. decembra. Poboljšalo je dosljednost registracije pogodaka metka i uključivalo je promjene ravnoteže za disperziju i trzaj metka.

Ranije ovog mjeseca Electronic Arts najavio je planove za stvaranje “povezanog svemira Battlefielda” uz raširene promjene u strukturi razvoja franšize. Kao dio ovih planova, generalni menadžer DICE-a Oscar Gabrielson trebao bi u potpunosti napustiti EA, dok će suosnivač Respawn i Infinity Warda Vince Zampella preuzeti novu ulogu nadzornika cijele Battlefield franšize.

Dizajner Haloa Marcus Lehto također vodi novi studio u Seattleu čiji će cilj biti dodati sadržajniji narativ seriji Battlefield.