in

PUBG srušio rekord Steama po broju aktivnih igrača

Prije svega dva i pol mjeseca PlayerUnknown’s Battlegrounds postala je prva igra u historiji Steama koju je istovremeno igralo više od dva miliona igrača.

Sada je postao sve to, samo s tri miliona igrača.

Dugo već nismo pisali o rekordnoj igranosti popularnog PUBG-a. Skoro pa tri mjeseca. No, opet je došlo vrijeme za to jer je PUBG nakon izlaska 1.0 verzije, prije nešto više od sedam dana, srušio rekord koji je prethodno sam postavio.

PUBG je prije dva i pol mjeseca postao prva igra u historiji Steama, a vjerojatno i PC gaminga, koju je istovremeno igralo više od dva miliona igrača. Ovoga puta broj igrača je porastao – na tri miliona, ili preciznije rečeno 3.069.371 igrača.

Osim što je postavio novi rekord, PUBG je time postao duplo igranija igra od svoje konkurencije, Dote 2, koju je u najboljim danima igralo 1.29 miliona igrača u isto vrijeme.

Igrači su u PUBG utukli nevjerojatnih milijardu sati (!) igranja, što je također rekordan broj u povijesti Steama. Na kraju, da postavimo ovaj rekord u perspektivu – ostalih devet najigranijih igara na Steamu zajedno nije igralo toliko ljudi koliko ih je igralo PUBG.