in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novo ažuriranje PlayStationa 5 poboljšava performanse sistema

Stigla je nova verzija

Sony je objavio najnovije ažuriranje sistema za PlayStation 5. Međutim, prema Sonyjevim bilješkama, verzija (21.02-04.50.00) poboljšava performanse sistema i ništa drugo. To ga čini trećim ažuriranjem sistema u nizu koje “poboljšava performanse sistema”.

Posljednje veliko ažuriranje sistema za PS5 bila je verzija (21.02-04.00.00), koja je objavljena u septembru i omogućila je proširenje SSD memorije. Septembarsko ažuriranje dodalo je mogućnost proširenja prostora za pohranu konzole pomoću standardnog M.2 SSD-a, kao i uvođenje 3D audio podrške putem TV zvučnika. Sony je naveo da je također poboljšao kvalitetu zvuka igara za neke naslove omogućavanjem 3D zvuka za slušalice.

Nakon što je ažuriranje objavljeno, igrači su također primijetili da je dostupna i opcija za uklanjanje ikone obavijesti nakon snimanja ekrana.

Naime, prije ažuriranja, svaki put kada igrači naprave snimku ekrana, ​​mala ikona bi se pojavila u uglu kako bi obavijestila igrače da je snimka ekrana snimljena. Budući da konzola ne odvaja svoje OS korisničko sučelje od igre tokom snimanja ekrana, ​​ako igrači naprave još jednu snimku ekrana dok je ikona prikazana, ta bi se ikona pojavila na novoj snimci ekrana (i stvorila novu vlastitu ikonu).

Septembarsko ažuriranje sistema PS5 popravilo je to novom opcijom u postavkama snimanja koja omogućuje igračima da isključe ikone.