in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Half-Life 3 navodno nije u razvoju, jer se Valve fokusirao na Steam Deck

Novi detalji

Half-Life 3 nije u aktivnom razvoju, a Valve se umjesto toga usredotočuje na Steam Deck prijateljske naslove, tvrde posljednji izvještaji.

Tylver McVicker iz Valve News Network-a navodi u novom videu da ne postoji nastavak Half-Life 2: Episode Two koji se trenutno razvija.

“Da bismo maknuli veliko pitanje s puta, postoji li pravi nastavak Half-Life 2: Episode Two u razvoju u bilo kojem smislu u Valve Software-u?” pita se McVicker u svom novom videu.

Kraj Half-Life Alyxa, za one koji ga nisu puno igrali, nagovještava nastavak priče Gordona Freemana.

“Problem je u tome što u ovom trenutku ne postoji veliki razvojni tim koji trenutno radi na bilo čemu osim nekoliko komada softvera koji su posebno skrojeni za hardver. Valve pokušava izbaciti Steam Deck i, kao što su mnogi ljudi primijetili, isti je bio znatno uspješniji nego što se prethodno očekivalo, tako da se Valve mnogo baca na to”, dodao je.

McVicker tvrdi da Valve umjesto toga radi na zasebnom projektu pod nazivom Citadel, o kojem također izvještava već neko vrijeme. Prema njegovim riječima, Citadelova mehanika igre čini ga boljim za Steam Deck, zbog čega se Valve navodno fokusira na to.

“Valve radi na dijelu softvera kako bi najbolje prikazao šta je Steam Deck sposoban učiniti”, objasnio je McVicker.