in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Voditelj dizajna Halo Infinitea “osjeća svačiju bol” na progresiji za više igrača

Oglasili se kreatori

Voditelj dizajna na Halo Infinite-u rekao je da “osjeća svačiju bol” kada je u pitanju napredak u besplatnom online multiplayeru Halo Infinite-a. Jerry Hook je na Twitteru izjavio da trenutna situacija ostaje glavni prioritet za razvojni tim.

Direktor zajednice igre Brian Jarrad također je nedavno tweetao: “Promjene će potrajati, a naš prioritet ove sedmice je da timu pružimo zasluženi odmor nakon dugog posljednjeg dijela.”

Hook kaže da će nakon što se tim ove sedmice vrati na posao, glavni fokus biti podešavanje sistema progresije za online multiplayer.

“Da, još uvijek igram Halo i osjećam svačiju bol zbog napredovanja”, napisao je na Twitteru i dodao: “Vraćamo se na to sljedeće sedmice i ovo će biti na vrhu moje liste prioriteta.”

Neke od ovih promjena su već provedene. Dodani su novi izazovi ‘Igraj 1 igru’ kako bi se osiguralo da igrači i dalje mogu dobiti neki XP jednostavnim igranjem. Halo Infinite sezona 1, koja nosi naziv ‘Heroes of Reach’, sadrži besplatne i premium pjesme koje nude preko 100 predmeta koji se mogu otključati, uključujući dijelove i efekte oklopa, privjeske za oružje, vizire, premaze, ambleme…

Poklapajući se s ranim lansiranjem multiplayera, voditelj kreativnog odjela Halo Infinitea Joseph Staten otkrio je da je Battle Pass za sezonu 1 produžen do maja 2022. godine, što je promjena u odnosu na izvorni cilj 343 da isporučuje novu sezonu svaka tri mjeseca.

Microsoft je ranije potvrdio da borbene propusnice Halo Infinitea neće isteći, što znači da u budućim sezonama igrači mogu kupiti stare borbene propusnice kao i trenutnu i odabrati prema kojem prolazu će nastaviti svoj napredak.