in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stižu poboljšanja za GTA trilogiju: Ukupno je 85 potpuno novih tekstura!

Modder Nigeez radi na modu GTA SA Project Texture Overhaul

Modder pokušava poboljšati Definitive Edition GTA San Andreasa zamjenom nekoliko njegovih najčešćih tekstura. Modder Nigeez radi na modu GTA SA Project Texture Overhaul u pokušaju da igra izgleda bolje od verzije uključene u Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

Mod neće mijenjati svaku teksturu u igri, već umjesto toga ima za cilj poboljšati one koje će najvjerovatnije privući pozornost igrača. To uključuje glavne ceste koje imaju novu teksturu asfalta u rezoluciji do 4K. Između ostalog, uključuje nove pločnike oko San Fierra i Los Santosa, te neke nove teksture pijeska, prljavštine, blata, betona i stijena.

Ukupno je 85 potpuno novih tekstura, a Nigeez kaže da ima još “puno posla” ali da je projekt i dalje u toku. Modderi su nastavili ‘popravljati’ sve tri igre u Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition nakon što su uslijedile burne reakcije po izlasku remastera ranije ovog mjeseca.

Zbirka je objavljena sa značajnim brojem tehničkih problema, kao i “nenamjernim” dokumentima unutar datoteka igara kao što su nelicencirana muzika i bilješke programera. Rockstar je privremeno povukao igru ​​iz svoje PC prodavnice, a verzije za konzole trenutno imaju najgori rezultat na Metacritic-u ikada.

Prošle sedmice Rockstar je objavio izjavu u kojoj se izvinjava fanovima zbog stanja u kojoj je igra objavljena i obećao niz ažuriranja kako bi riješio probleme.

Prvo od ovih ažuriranja došlo je istog dana u obliku nadogradnje koja je popravila preko 50 problema, uključujući nerealnu kišu San Andreasa.