in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY

Čekate The Elder Scrolls VI na PlayStation 5? Moramo vas razočarati

Ovaj naslov neće biti moguće igrati na PS5

Microsoft sada posjeduje Bethesdu, svoju biblioteku, i odgovoran je za sve nadolazeće projekte. Iako je u početku bilo mnogo “rukovanja” od strane fanova i medija, sada znamo da projekti bivšeg trećeg izdavača više neće izlaziti na PlayStationu. Postoje očite iznimke: The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition lansiran je na PlayStationu 5 prošle sedmice, a Sony još uvijek ima ugovor s Ghostwire Tokyo koji će biti ispoštovan. No, osim ovih vrlo specifičnih situacija, igra je gotova.

Naravno, to neće spriječiti šefa Xboxa Phila Spencera da reaguje. Govoreći posebno o The Elder Scrolls 6 koji je davno najavljen, ponovio je da ga nećete igrati na svom PS5:

“Nije riječ o kažnjavanju bilo koje druge platforme, kao što u osnovi vjerujem da sve platforme mogu na taj način nastaviti rasti,” zagonetno je rekao o situaciji u intervjuu za GQ.

“Ali da bismo bili na Xboxu, nastojim da imamo mogućnost donijeti kompletan paket onoga što imamo.To bi bilo jedino ispravno kad razmišljam o bilo kojoj od naših franšiza.”

Drugim riječima, ako vaša konzola nema usluge kao što su Game Pass i Xbox Live Gold, onda nema ni The Elder Scrolls 6.