in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stigle brojne pritužbe: Activision uklonio stranice Kur’ana iz igre Call of Duty: Vanguard

Oglasili se iz Activisiona

Iako recenzije Call of Duty igre uvijek slove za najpozitivnije, ovog puta se novo izdanje Call of Duty: Vanguard našlo na meti brojnih pritužbi.

Naime, većina korisnika prijavila je da su tokom igranja uočili stranice Kur’ana razbacane po podu u Vanguardovom Zombie modu. Activisionu nije trebalo dugo da reaguje, pa su u kratkom vremenskom periodu uklonili navedeni sadržaj.

“Call of Duty je napravljen za sve. Bilo je neosjetljivog sadržaja za muslimansku zajednicu, a koji je prošle sedmice greškom ubačen i od tada je uklonjen iz igre. Nikad se nije trebao tako pojaviti u igri. Duboko se izvinjavamo. Radimo na hitnim mjerama kako bi spriječili takve pojave u budućnosti”, poručili su na službenom Twitter profilu za Bliski istok.

Većina korisnika u komentarima na Twitteru navodi da se iste greške ne bi trebale ponavljati, aludirajući na slučaj iz 2012. godine kada je Activision privremeno povukao multiplayer mapu Favela iz naslova Modern Warfare 2, a na kojoj je bila prikazana fotografija iznad toaleta na kojoj je bio tekst poslanika Muhammeda a.s.

+