in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Negativne ocjene: Najnoviji trailer za Battlefield 2042 ne prolazi baš najbolje

Tehnički problemi

Nedavno je stigao najnoviji trailer za Battlefield 2042 koji dodatno predstavlja RTX, DLSS i Reflex tehnologiju, ali sudeći po njegovim ocjenama na YouTubeu, gledatelji i nisu baš oduševljeni. Sa sveukupno 11,1 hiljada zabilježenih ocjena, čak 6 hiljada ih je negativnih.

Razlog iza ovog nezadovoljstva stoji nedostatak novih gameplay snimki, ali i snimke koje prikazuju nestabilan framerate – nešto što je bio čest problem za igrače u nedavnom beta testiranju. Kako se polako bliži datum lansiranja ovog najnovijeg Battlefielda, ovaj trailer nije uspio ukloniti brigu oko potencijalnih tehničkih problema prilikom lansiranja 19. novembra.

Battlefield 2042 je sedamnaesti nastavak u Battlefield serijalu koji će, za razliku od prijašnjih nastavaka, nuditi samo multiplayer segment bez single-player kampanje. Tema igre je ovog puta smještena u bliskoj budućnosti gdje su se Sjedinjene Američke Države i Rusija zaratili nakon desetljeća katastrofa uzrokovanih klimatskim promjenama, prenosi Gameperspectives.