in ,

LOLLOL TUGYTUGY WOWWOW

Imate Netflix? Od danas je moguće igrati video igrice na istom!

Gaming

Već se neko vrijeme šuška o tome kako će najpopularniji streaming servis za serije i filmove na svijetu dobiti sekciju za video igre. Čak je i sam Netflix najavio da će se upustiti u tržište video igara, a od jutros su to i učinili. Ako imate Netflix, od sada na njemu možete igrati i video igre!

Od ponoći, na Netflix su širom svijeta stigle i video igre. Za početak, ovo se za sada odnosi uglavnom na Android platformu, odnosno na telefone. Također, ako otvorite Netflix na svom telefonu i ne vidite sekciju za igre, ažurirajte aplikaciju i pričekajte jer bi se tokom današnjeg dana, igre trebale naći na svim telefonima. Za sada su tu dvije igre iz popularne serije Stranger Things, a uz njih su i tri arkadne igre koje su poprilično jednostavne za igrati jer Netflix za početak ne cilja hardcore gamere (poznaju svoje korisnike). Ono što je posebno zanimljivo je to da Netflix neće dodatno naplaćivati igre, odnosno ako imate pretplatu na Netflix, igre su vam samo bonus.

Još je zanimljivije to da u igrama nema reklama niti ikakvih dodatnih kupovina. Na iOS-u, igre će stići u narednom periodu (nije objavljeno kada). Neke igre na Netflixu će biti online, a druge ćete moći preuzeti na svoje telefone i igrati i bez pristupa Internetu.

Čak iako koristite nečiji tuđi Netflix račun te imate napravljen korisnički profil u njemu, Netflix igre su uračunate te ćete ih moći do mile volje preuzimati. Poprilično liberalan start za Netflix te je ujedno i novi način da privuku korisnike na svoj servis, a kako će igre na Netflixu napredovati te hoće li se Netflix potruditi prikupiti i neke primamljivije naslove za gamere, ostaje nam vidjeti, prenosi AndroidAuthority.