in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zabrana varalicama: Activision uvodi drastične mjere u Call of Duty

Nove zabrane

Najnoviji Activisionov sistem za lov na varalice uključit će poseban driver na razini jezgre koji će pomoći otkriti sumnjivo ponašanje.

Activision napokon radi nešto oko varanja u Call of Duty: Warzoneu i Call of Duty: Vanguardu. Sistem će koristiti kombinaciju drivera na razini jezgre (kernel-level) i mašinsko učenje kako bi posmatrao ponašanje igrača, kao i ‘tim posvećenih profesionalaca’ koji će voditi istragu.

Driver je razvijen specifično za franšizu Call of Duty te će prvo stići u Call of Duty: Warzone u sklopu najnovije nadogradnje. PC igre za više igrača sve češće koriste drivere na razini kernela kako bi prepoznale sofisticirane varalice, no s obzirom da imaju tolike ovlasti nad Windows kompjuterom, postale su i metom kritičara zabrinutih zbog privatnosti samih uređaja, piše Verge.

Driver će pratiti interakcije s Warzoneom i provjeravati pokušava li korisnik ubaciti kod ili manipulirati igru. Ako prepozna sumnjivo ponašanje, sistem će kontaktirati Activision.

Activision kaže da su driver testirali na velikom broju PC uređaja te da će biti obavezan kad nadogradnja Pacific stigne kasnije ove godine. Driver na razini jezgre kasnije će stići i u Call of Duty: Vanguard.

Iako Activision već dugo vremena blokira velik broj računa, varalice i već mjesecima nastavljaju haračiti Call of Duty: Warzoneom. Najbolji igrači Warzonea stalno prigovaraju na ovaj problem, prisilivši Raven Software da češće komunicira o nastojanjima borbe protiv varalica te da obeća novi sistem protiv varanja.