in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple priprema povratak: Konzola s najsnažnijim prijenosnim čipom na svijetu?

Sprema se povratak?

Apple je već u svom Apple Arcade servisu sugerirao da bi se mogli vratiti na tržište konzola, pogotovo sada kada je isto tržište nevjerovatno unosno za proizvođače. Tako su se pojavile glasine o tome kako Apple sprema svoju prijenosnu konzolu koja će biti bolja i od Switcha, ali i Steam Decka.

Apple oštro napada, a evo što navodno spremaju.

Za one koji ne znaju, Apple je već 1997 pokušao napasti tržište konzola sa svojom Pippin konzolom i blago rečeno, pokušaj im je bio u potpunosti uništen od strane PlayStationa i ostalih konkurenata.

Appleov posljednji pokušaj ulaska u svijet igraćih konzola

Ovog puta, Samsung navodno sprema hibridnu konzolu (poput Switcha) koju korisnici mogu igrati u pokretu, ali i spojiti na televizor. Kako se radi o Appleu, za sada se pretpostavlja da će konzola koristiti njihove A čipove koji se trenutno nalaze i u iPhoneima, iPadima, ali i MacBook laptopima. U slučaju korištenja A15 čipa, radilo bi se o jednoj od najsnažnijih prijenosnih igraćih konzola.

S obzirom na to da Apple i gaming nisu baš dva pojma koje svakodnevno povezujemo, Apple je navodno već zaposlio razvojne timove koji će spremiti igre za njihovu novu prijenosnu konzolu. Tako kruže glasine da Apple već ima svoje „klonove“ Nintendovih popularnih igara The Legend of Zelda Breath of the Wild i Super Mario Odyssey.

Činjenica je da prodaju sve manje telefona i ostalog hardvera, a zaradu moraju držati visokom radi ulagača pa je pokušaj probijanja na tržište konzola čak i logičan potez, prenosi iDropNews.