in

Novi AR+ mod za Pokemon Go dolazi ekskluzivno za iPhone uređaje

Kompanije Niantic, Inc. i The Pokemon Company International najavile su kako će uskoro ažurirati svoju mobilnu igru Pokemon Go s čime će stići novi AR+ mod igranja. Ova nova značajka bit će ekskluzivna za korisnike iPhone uređaja koji koriste iOS 11.

Niantic cilja s ovim ažuriranjem poboljšati dosadašnje vizuale i gameplay mehanike koje se temelje na proširenoj stvarnosti unutar igre. Pokemoni će se točnije pozicionirani u okolini te će se njihova veličina pravilno mijenjati ovisno o udaljenosti igrača i Pokemona. Također, bit će uvedena nova gameplay mehanika koja će igračima ostvarivati dodatne bodove ako se uspiju približiti i uloviti Pokemona bez da on pobjegne.

Igra je dostupna iOS i Android uređajima od jula prošle godine, a tokom prve godine na tržištu uspjela je postići više od 750 miliona preuzimanja. S ciljem proslave prve uspješne godine za Pokemon Go, bio je organiziran prvi službeni Pokemon Go festival u julu ove godine koji je okupio oko 20.000 posjetitelja. Nažalost, posjetitelji su dočekani s tehničkim problemima zbog kojih posjetitelji nisu mogli normalno igrati.