in

Nadolazeća The Council igra krije priču o slobodnom zidarstvu

U kolaboraciji s Big Bad Wolf developerom, Focus Home Interactive najavio je The Council, igru koja donosi svjež pristup narativnim avanturama s mnogo intriga, manipulacije i okultizma.

Nezavisni francuski izdavač Focus Home Interactive i francuski indie developer Big Bad Wolf obznanili su da će njihova suradnja rezultirati novim preokretom u žanru epizodne narativne avanture. Drugim riječima, dvojac najavljuje kako će njihov projekt nazvan The Council sljedeće godine donijeti potpuno svjež pristup videoigrama gdje se naši izbori i razvoj lika uistinu računaju. Dakle, na nama će biti da donosimo teške odluke, razvijamo niz vještina te izravno utičemo na to kako se priča razvija. Naravno, sve to ostavljat će trajne posljedice što znači da povratka nema.

S time na umu, u drugom mjesecu sljedeće godine dobit ćemo prvu od ukupno pet epizoda The Council igre. The Mad Ones, kako su je nazvali, vraća nas na sam kraj 18. stoljeća, tačnije 1793. godinu, gdje preuzimamo ulogu jednog od pripadnika tajnog društva, gospodina Louisa de Richeta. Richet je nedugo prije dobio pozivnicu od enigmatičnog Lorda Mortimera da otputuje na privatni otok gdje će se pridružiti ostalim članovima (najvjerojatnije) slobodnog zidarstva, između kojih se ističu važne povijesne ličnosti kao što su Napoleon Bonaparte te George Washington, prvi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Čudna priroda ovog privatnog prijema zahuktat će se kada majka gospodina Richeta iznenada nestane, a Louis napokon počne primjećivati da svaki gost ima skrivene namjere.

Kako bi otkrili mračnu tajnu The Council igre, na raspolaganju ćemo imati takozvani Social Influence sistem. Prilikom svake konfrontacije s drugim likovima slobodno ćemo rukovati ograničenim vještinama i resursima koje možemo iskoristiti da povučemo vodu na svoj mlin, odnosno postignemo željeni ishod. U slučaju da nas nakon sukoba dočeka gorak okus neuspjeha, umjesto game overa morat ćemo se suočiti s trajnim fizičkim i mentalnim posljedicama koje u jednakoj mjeri mogu pomoći, ali i odmoći ostatku naše avanture.

Na kraju, treba istaknuti da imate pravo birati između tri različita pristupa ovom naslovu. Prije svega, probleme možete riješiti diplomatskim putem, no ako bi rado proširili svoje znanje o historiji i nauci počnite kopati po okultizmu, a preferirate li stil Sherlocka Holmesa tu je i detektivski način dolaženja do istine.

Prva epizoda The Council igre – The Mad Ones – izlazi u drugom mjesecu sljedeće godine za PC, Xbox One te PlayStation 4.