in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Netflix kreće s videoigrama: Popularna igra stiže na Androide!

Testna faza

Netflix je napravio prvi veliki korak prema širenju na tržište videoigara. Iako je, kako su to naveli na jednom od službenih profila na Twitteru, pred njima još puno posla, taj nam potez ipak pokazuje što od njih možemo očekivati u budućnosti, a to su nove igre, vjerovatno većinom bazirane na njihovim uspješnim serijama i filmovima.

Tako su za prve dvije igre odabrali upravo jedan od njihovih najpoznatijih naslova posljednjih godina – Stranger Things. Serija koja je osvojila milione ljudi diljem svijeta do sada je emitirana u tri sezone (spominjalo se kako će se nastaviti snimati i dalje, što je sugerirao i kraj treće sezone), sada je dostupna i kao igra.

Kako je riječ o prvim javnim testovima na gamerskom tržištu, iz Netflixa se nisu odlučili za globalno ili američko tržište, već su igre dostupne u – Poljskoj, navodi Engadget.

Za početak razvijene su dvije igre – Stranger Things 1984: 1984 i Stranger Things 3 koje na svoje telefone mogu preuzeti korisnici Androida, a u njima nema oglasa, niti kupnji unutar aplikacije.

Tokom sljedećih mjeseci testiranje bi se trebalo proširiti, kako na druga tržišta, tako i na Appleovu mobilnu platformu tako da će u igrama Stranger Things i eventualnim drugim igrama moći uživati i korisnici iPhonea.