in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo su najočekivanije igre za jesen 2021.!

Donosimo nekoliko naslova

Jesen nam se polako bliži, a zajedno s kišnim, hladnijim danima očekuju nas i neki vrlo zanimljivi naslovi.

Svake godine u jesenskoj sezoni imamo prilike vidjeti nekoliko velikih izdanja videoigara. Budući da jesen ove godine dolazi kao svojevrsna kulminacija prve godine konzola nove generacije, odnosno PS5 i Xbox Series X generacije, to znači da nas očekuje mnoštvo naslova koji će biti orijentirani prvenstveno za te konzole.

Valja napomenuti da, kako bi se igra kvalificirala, mora imati potvrđeno vrijeme izlaska za ovu jesen, što znači da igre poput LEGO Star Wars: Skywalker Saga koje nemaju određeno vrijeme izlaska, igre poput God of War koja je odgođena za nepoznati datum, neće biti ovdje navedene.

Što nas tačno očekuje najesen? U kakvim bismo igrama trebali uživati?

eFootball Pro Evolution Soccer 2022

Očekivano vrijeme izlaska: početak septembra

Konami svojim ljubiteljima nogometa svake godine izbaci novi ”nastavak” igre Pro Evolution Soccer ili skraćeno PES. Od pretprošle godine PES je dobio slovo ”e” i preimenovan je u ”eFootball”.

Konami je time želio dati do znanja da će svaki idući nastavak PES-a imati naglasak na mrežnim, kompetitivnim načinima igranja.

Ovogodišnja iteracija PES-a, odnosno eFotballa- donosi mnoge novine, od kojih su neke ne baš tako drage igračima. Jedna od novina je i ”cross-play” mogućnost, što znači da će na primjer korisnik Android pametnog telefona moći bez problema mrežno igrati protiv (ili s) igračem koji koristi konzole, odnosno kompjuter. Kako će to tačno izgledati, zasad još nije poznato. Neki govore o snižavanju kvalitete grafike za korisnike konzola i kompjutera u tim situacijama, ali ništa se još sigurno ne zna, objašnjava Pcchip.

Ono što se zna jest to da će novi eFootball PES biti takoreći besplatna igra. Konami kaže da se ovime želi što više približiti masama i da želi slijediti ono što rade ”battle royale” igre tipa Fortnite ili PUBG. U biti igra će biti besplatna sama po sebi, ali pojavile su se glasine da će igrači morati kupovati modove koje budu željeli igrati. Master liga za dodatnih 5-10 eura? Jao… Igra će biti rađena na novoj verziji Unreal enginea, što bi trebalo značiti da će grafika biti poboljšana, kao i kretanje igrača i lopte (nadamo se da će i umjetna inteligencija igrača, pogotovo obrambenih biti poboljšana).

Sve u svemu, demo verzija igre trebala bi biti dostupna krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, dok bi sama igra trebala na tržištu biti dostupna između 07. i 10. septembra.

Life is Strange True Colors

Očekivano vrijeme izlaska: 10. septembar

Life is Strange: True Colors treći je nastavak franšize, ovaj put ga rade Deck Deine developeri, umjesto dosadašnjeg Dontnod Entertainment tima. To jedina promjena vezana uz igru. Iako se još uvijek temelji na poglavljima, igra će se prodavati kao cjelina koja se može igrati od početka do kraja.

U njemu igrači preuzimaju ulogu Alex Chen koja se, za razliku od drugih protagonista Life is Strange, već neko vrijeme nosi sa svojim moćima. Ona ih vidi kao prokletstvo, jer je sposobna osjetiti tuđe emocije, a ako su emocije prejake, mogu utjecati i na nju. To je zanimljiva premisa koja bi trebala imati jednako zanimljive implikacije i na način igranja igre.

Life is Strange: True Colors izlazi 10. septembra za PC, PS4, PS5, Stadiju, Switch, Xbox One i Xbox Series X.

Deathloop

Očekivano vrijeme izlaska: 14. septembra

Igre u kojima igrač ima mogućnost utjecati na tok vremena postaju sve popularnije. S obzirom na to, Deathloop bi se mogao pokazati kao jedan od velikana žanra. U Deathloopu igrači kontroliraju Colta, osim ako su u multiplayeru, gdje kontroliraju Juliannu.

Coltova misija je ubiti vizionare, prekinuti vremensku petlju i sići s otoka na kojem je zapeo, dok je Juliannina misija zaustaviti ga. Svaki put kad umre nije kraj, jer zadržavanje tih informacija, učenje više o vizionarima, a zatim izlazak na drugu stranu kao pobjednik je sama srž srž petlje igre Deathloop.

Igra izlazi 14. septembra za Windows kompjutere i ekskluzivno za Playstation 5.

Far Cry 6

Očekivano vrijeme izlaska: 07. oktobra

Nakon odgađanja saznajemo da će Far Cry 6 na tržišta izaći vrlo uskoro, tačnije 07. oktobra. Sljedeći nastavak dugogodišnje Ubisoftove franšize igrače će staviti u ulogu osobe pod imenom Dani Rojas, kojoj ćete moći odrediti muški ili ženski spol. Dani će se u igri sukobiti s Antonom i njegovim sinom.

Još uvijek postoji mnogo pitanja o tome kako će se to tačno dogoditi i odvijati, ali srećom neće morati dugo čekati kako bi saznali odgovore na sva pitanja koja imaju. Nadalje, poznato je da će igra dobiti i DLC, u kojem ćemo imati priliku saznati dodatna objašnjenja uloga negativaca iz franšize, uključujući Vaasa, Pagan Min i Josepha Seeda.

Far Cry 6 na tržišta izlazi 07. oktobra za PC, PS4, PS5, Stadiju, Xbox One i Xbox Series X.