in

Milion igrača igralo PUBG za Xbox One tokom prvih 48 sati

Igra PlayerUnknown’s Battlegrounds stigla je na Xbox One platformu početkom ove sedmice, a samo tokom prva dva dana zabilježeno je čak milion igrača.

“Ranije ove sedmice, PlayerUnknown’s Battlegrounds objavljen je kao konzolna ekskluziva u programu Xbox Game Preview, donoseći najatraktivniju multiplayer igru godine po prvi put na konzolu. Uzbuđenje Xbox fanova tokom lansiranja igre bilo je odlično, s više od milion igrača na Xbox One konzoli tokom prvih 48 sati.”

PlayerUnknown’s Battlegrounds je multiplayer igra čiji se gameplay elementi temelje na preživljavanju. Svaki igrač započinje bez oružja što znači da što prije mora pronaći način obrane od drugih igrača na otoku veličine 8 kvadratnih kilometara.

Usporedno, PC verzija igre prodana je više od milion primjeraka tokom 16 dana na Steam Early Accessu te je kompanija zaradila više od 11 miliona dolara na toj igri tokom prva tri dana na tržištu.

Igra je dostupna od 12. decembra ove godine za Xbox One dok je na Steam stigla 23. marta ove godine kao Early Access igra. Iz samog Early Accessa izaći će 20. decembra.