in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dramatičan skok u performansama: Sony radi na novom PlayStation VR uređaju

Budućnost

Sony je već nagovijestio da radi na novom PlayStation VR uređaju, obećavajući “dramatičan skok” u performansama, većoj rezoluciji, širem vidnom polju, boljem praćenju i novom kontroleru, a navodono se planira opciona VR podrška za sve veće AAA PS5 naslove.

Uređaj kodnog naziva VR naredne generacije (eng. NGVR) i sadrži kontrolere sa kapacitivnim senzorima dodira koji mogu otkriti kada držite kontroler ili dodirujete dugmad, pa čak i osjetiti udaljenost od vaših prstiju. Sony je takođe navodno rekao programerima da planira opcionu VR podršku za sva AAA izdanja, tako da ih možete igrati u VR -u ili na televizoru – slično kao što je to bio slučaj sa Resident Evil 7 i No Man’s Sky na PS4 i PS5.

PSVR Without Parole YouTube nalog takođe navodi da će PSVR sljdeće generacije ponuditi vidno polje od 110 stepeni koje je 10 stepeni šire od PSVR-a. Da bi maksimalno iskoristio te piksele, koristiće fleksibilnu rezoluciju skaliranja koja koristi praćenje kretanja očiju radi poboljšanja rezolucije na mjestu vašeg pogleda.

UploadVR je u međuvremenu rekao da će headset imati OLED ekrane visoke rezolucije 2.000 x 2.040 (ukupno 4K).