in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Igra nije besplatna: Amazonov MMO New World odgođen četvrti put

Na čekanju

Amazonovom MMO projektu New World treba još malo vremena “u pećnici”. Izlazak igre sada je pomaknut za kraj devetog mjeseca.

Potencijalno najiščekivanija igra ovog mjeseca više to nije jer neće izaći ovoga mjeseca. Amazon Games je najavio kako njihov MMORPG naslov New World neće izaći 31. augusta nego mjesec dana kasnije – 28. septembra. 

Ovo je čak četvrta po redu odgoda za New World koji je inicijalno trebao izaći još u proljeće 2020.

Kao razlog odgode ovog se puta navodi implementacija promjena i dodataka na temelju povratnih informacija igrača koji su sudjelovali u testiranju beta verzije.

Kako navodi Hcl.hr, igrači su uglavnom bili zadovoljni s New Worldom. U zatvorenom testiranju je igru istovremeno igralo do 200 hiljada igrača istovremeno, čime se New World na trenutak popeo na listu pet najigranijih igara na Steamu. Tokom beta testiranja igrači su na New World sveukupno potrošili 25 miliona sati.

New World igrače odvodi u koloniziranje novog svijeta. Igrači se mogu pridružiti različitim frakcijama te zaputiti u čišćenje mobova i potragu za što boljom opremom. Igra nije besplatna za razliku od nekih drugih MMO naslova, ali isto tako nema mjesečnu pretplatu za igranje.