in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pokemon GO ponovno tjera igrače na okupljanje, pišu se peticije protiv toga

Brojne kritike

U nekim su regijama uklonjene stvari koje su zadnjih godinu dana olakšavale igranje Pokemona Go, i to je naljutilo igrače.

Pomalo ironično, igranje mobilne igre Pokemon GO mnogima je bilo najzanimljivije u vrijeme ograničene mobilnosti. U zadnjih godinu dana Pokemon GO bio je prilagođen situaciji s pandemijom virusa COVID-19. U prijevodu, bio je povećan domet za interakciju s Pokestopovima i dvoranama, tako da su ljudi u principu mogli igrati igru bez previše hodanja i većih okupljanja u javnosti. Bilo je tu i drugih promjena koje su značajno promijenile način igranja, po mišljenju mnogih igrača – na bolje.

Međutim, tvorci Pokemona GO odlučili su polako vratiti stvari na staro i poticati igrače da izađu van kako bi igrali igru. Prvi val promjena lansiran je nedavno na teritorijima SAD-a i Novog Zelanda, a osim smanjenja dometa za interakciju donio je poticaj od 10 puta veće količine EXP bodova za putovanje do neposjećenih Pokestopova. Pored toga, smanjen je i broj poklona koje su igrači dobivali od Buddy Pokemona.

Reakcije igrača na ovaj potez bile su burne. Zajednicom prevladava glasno nezadovoljstvo, ali ne nužno zbog toga što za igranje ponovno treba izaći iz kuće. Igrači zamjeraju Nianticu što promjene u igri, koje su uveli zbog sigurnosti igrača usred pandemije virusa COVID-19, povlače u trenutku dok pandemija još nije okončana i novi sojevi virusa predstavljaju još veću prijetnju nego prije godinu dana.

Kao i obično, igrači svoje nezadovoljstvo iskazuju na Redditu i forumima, prijete se da će nakon ovoga prestati igrati igru te ju ukloniti s mobitela. Pokrenuta je i peticija kojom se traži da se domet za interakciju u igri ne smanjuje, a istu je potpisalodo sada više od 140 hiljada ljudi, prenosi Hcl.hr.

Niantic se, međutim, nije oglasio oko ovih tužbi i kritika te za sada ostaju pri svom planu vraćanja igre na stari format.