in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Netflix službeno ulazi u gaming industriju

Gaming

Prošle sedmice urednici Bloomberga predstavili su zanimljivo izvješće prema kojem streaming gigant Netflix namjerava ući u gaming industriju. Tim pogodan za ovaj projekt već se dovršava, a platforma je angažirala bivšeg zaposlenika Electronic Artsa i Facebooka Mike Verdu koji je ujedno postao i potpredsjednik razvoja igara.

Vlasnici Netflixa nisu gubili vrijeme i brzo su potvrdili informaciju. Tokom prezentacije financijskih rezultata, objavljeno je da je tvrtka “u ranoj fazi” proširenja svog kataloga usluga. Platforma želi ponuditi mnogo interaktivnih proizvoda (poput “Black Mirror Bandersnatcha”), kao i standardne igre poput Stranger Things 3: The Game.

Korisnici ove streaming usluge neće morati kupovati naslove – sve će biti u sklopu pretplate, međutim Netflix će se za sada uglavnom usredotočiti na igre za mobilne uređaje.

Dioničari su također potvrdili da su igre “nova kategorija sadržaja”:

“Igre doživljavamo kao još jednu novu kategoriju sadržaja, slično našem proširenju na originalne filmove, animacije i TV bez scenarija.”

„Kao i uvijek, oduševljeni smo našom filmskom i TV postavom i očekujemo dug put rasta investicija i rasta u svim našim postojećim kategorijama sadržaja, ali kako nastavljamo gotovo desetljeće u našoj potrazi za izvornim sadržajem, vjerujemo da je trenutak da saznamo više o tome kako naši korisnici cijene videoigre. ”

Čini se da je službena poruka uvod u daljnje, opsežne aktivnosti popularnog servisa.