in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Predstavljene su tri nove igre iz Yu-Gi-Oh svijeta

Konami je konačno najavio novu igru

Na oduševljenje fanova Yu-Gi-Oh! Serijala, Konami je najavio tri nove igre iz popularnog anime svijeta. Jedna neće pratiti anime već će biti digitalna verzija klasičnog TCG-a.

Konami je konačno najavio novu igru naziva Yu-Gi-Oh Master Duel.

Kako navode iz Konamija, riječ je o pravoj digitalnoj verziji TCG-a što znači da zaboravite kako će igra pratiti priču iz nekog serijala. Iako datum izlaska još nije najavljen, znamo da će igra doći na hrpu platformi i uređaja: PlayStation 5 i 4, Xbox Series X/S i Xbox One, Switch, Steam, iOS te Android. Biti će tu i podrške za 4K grafiku na onim uređajima koji to mogu podnijeti.

Tu priči nije kraj jer izlaze još dvije igre od kojih je jedna za Nintendo Switch, a zove se Yu-Gi-Oh Rush Duel i za razliku od Mastera, ovdje igra prati priču iz novog serijala Sevens. Moći ćemo graditi svoj deck inspiriran likovima iz Sevens serijala. Igra izlazi na jesen ove godine, a tačan datum se još ne zna.

Ukupno treća igra koja nam dolazi iz ovog popularnog anime svijeta je Yu-Gi-Oh Cross Duel i stiže za mobilne platforme iOS i Android. Obećavaju nam „dramatičnu akciju s četvero duelista“ pa čekamo i da to vidimo, samo ne znamo još kada ćemo moći zaigrati.

Za kraj, Konami se pohvalio kako je njihov Duel Links preuzet više od 140 miliona puta, a da je prikupljeno preko 65 milijardi karata u igri te se odigralo 6 milijardi dvoboja. Vjerujem kako je nekima od vas ovo probudilo nostalgiju za djetinjstvom pred televizorom pa u tom stilu evo prigodnog videa kako bi nostalgija bila još veća.