in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Smanjio se broj aktivnih igrača u CS:GO nakon što je uvedeno plaćanje za Ranked

CS:GO i dalje među najigranijim igrama

Ovomjesečna statistika za Couter-Strike: Global Offensive pokazuje da je značajan broj igrača odustao od igre nakon uvođenja plaćenih Prime računa.

Popularna free-to-play pucačina Counter Strike: Global Offensive od prošlog mjeseca više nije potpuno besplatna. Kako bi se borili protiv varalica, tvorci igre uveli su plaćene korisničke račune (Prime) kojima se pristupa jednokratnom naknadom od 15 eura. Bez plaćanja nema ni pristupa ranked mečevima, a kako se do Prime statusa ne može doći nikako drugačije nego plaćanjem, to je neke igrače odbilo od igre.

Gledajući službenu statistiku na Steamu, CS:GO je u šestom mjesecu izgubio značajnu količinu igrača. Prosječan broj aktivnih korisnika na mjesečnoj bazi pao je tako za čak 16,75%, što je drugi najveći pad prosječnog broja aktivnih igrača u historiji Counter-Strikea.

Ovim je samo nastavljen negativni trend koji je CS:Go imao u 2021. godini kada je prosječni broj aktivnih igrača pao sa 740 hiljada na 532 hiljade. Također je pao i najveći broj istovremenih igrača, koji je u šestom mjesecu bio ispod miliona prvi put još od 10. mjeseca 2020.

Unatoč cijeloj toj statistici, valja naglasiti da je CS:GO i dalje među najigranijim igrama na Steamu.