in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Neobična objava: Iz prodaje se povlače klasici koji su nadahnuli Deus Ex i Cyberpunk 2077

Četiri igre

Sudeći po postu sa GOG foruma, EA je odlučio povući četiri igre koje su inspirirale neke od najvećih cyberpunk igara kao što su Deus Ex, System Shock, Prey i Cyberpunk 2077.

Prije nekoliko dana na forumu trgovine GOG.com pojavila se neobična objava. Iz GOG-a su poručili da se na zahtjev Electronic Artsa iz prodaje trajno uklanjaju igre Ultima Underworld 1 + 2, Syndicate Plus i Syndicate Wars. Spomenuti će naslovi biti uklonjeni s GOG-a danas u 15 sati.

Utješna vijest je ta da svi oni koji su kupili neke od ovih naslova prije spomenutog uklanjanja mogu odahnuti jer će igre i dalje moći naći u svojoj GOG knjižari te će ih moći bez ikakvog problema skinuti i igrati nakon 28. juna 2021.

Nije poznato zašto se EA upravo sada odlučio za ovakav potez pošto su navedene igre na GOG stigle različitih datuma, napravljene su od strane različitih developera, a čak su i datumi izlaska godinama daleko. Čak se ni intelektualno vlasništvo ne može dovesti u pitanje jer su druge Ultima igre ostale u ponudi GOG-a, štoviše Ultima IV je besplatna.

Jedina stvar koja mnogima pada na pamet jest da EA za navedene franšize ima u planu nove igre, bilo u vidu remastera ili rebootova, iako njihov reboot Syndicatea ni treća Underworld igra nisu dobro prošli kod igrača, pa je ova ideja podosta upitna.

Syndicate je bila jedna od najranijih i najvećih cyberpunk igara, navodi Hcl.hr, dok je Ultima Underworld bila pionir cijele ideje immersive sim žanra te su preteče danas poznatih igara kao što su System Shock, Deus Ex, Dishonored, BioShock, Thief i mnoge druge.

Ultima Underworld 1+2, Syndicate Plus i Syndicate Wars su trenutno dostupne sa popustom putem GOG-a, što bi značilo da ove klasike još stignete zgrabiti po cijenama manjim od prosječne kafe s mlijekom.