in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony vratio Cyberpunk na PS store

Ne žele da igrate na konzoli

Prošle sedmice stiglo je novo Cyberpunk 2077 ažuriranje verzije 1.23, koje je još jedno u nizu intervencija koje su i dalje prijeko potrebne CD Projektovom „hitu“, fokusirajući se pritom na osnovne modele PlayStation 4 i Xbox One konzola.

Da su intervencije na PS4 i dalje potrebne, priznao je danas i Sony kada se na službenom PlayStation twitteru oglasio uoči dugoočekivanog povratka Cyberpunka na PlayStation store – problem je samo što ni Sony ne želi da Cyberpunk zaigrate na toj konzoli.

„Cyberpunk 2077 sada je dostupan na PlayStation storeu, a dotjerivanje PS4 verzije nastavit će se kroz cijelu narednu godinu. Za najbolje PlayStation iskustvo, preporučuje se igrati ga na PS4 Pro ili PS5 konzoli”,  stoji u službenom tweetu, što nam daje zaključiti da niti gospoda iz Sonya ne bi kupila robu koju je upravo ponovno stavila na police, barem ne striktno za osnovni model PS4 konzole.

Radi kompromisa zbog kojeg je igra sada donekle igriva, spomenuto ažuriranje od prošle sedmice je Night City na PlayStationu 4 i Xboxu One doslovno i figurativno stjeralo u lockdown – saobraćaj je značajno prorijeđen, s naglaskom na pješake. Gotovo pola godine Cyberpunk je izbivao s PS storea, a njegovo stanje na PS4, čak i ako se do kraja popravi, navodi Hcl.hr, vjerovatno nikad neće opravdati ni pola iznosa.