in

Potvrđeno: Horor serijal Outlast dolazi na Nintendo Switch

Kanadska tvrtka Red Barrels objavila je putem Facebooka kako tokom prvog kvartala sljedeće godine planiraju lansirati cijeli Outlast serijal za Nintendo Switch konzolu.

Uz tu najavu, tvrtka je izjavila kako radi i na novom projektu koji će, uprkos tome što nije službeni nastavak Outlasta, biti smješten u Outlast svijetu.

“Trenutno radimo na nečemu što su mnogi tražili. Neće biti nastavak Outlasta ili Outlasta 2, ali će biti iskustvo smješteno u Outlast svijetu. Ne možemo sada više reći. Najprije moramo osigurati da to funkcionira. Kao što smo spomenuli, nastojimo biti riskantni, a ovo je prilično velik izazov. Ako sve prođe kako treba, uskoro ćemo moći otkriti više detalja. U međuvremenu, Outlast serijal stići će na Nintendo Switch tokom prvog kvartala 2018. godine.”

Prvi Outlast stigao je na tržište u 2013. godini gdje je primio mnoge pohvale zbog njene horor atmosfere i gameplay elemenata. Samo putem Steama, primio je 39, 7 hiljade korisničkih recenzija od kojih je čak 38,2 hiljade ocijenjeno pozitivno.