in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tvorci Resident Evila optuženi za krađu

Podignuta tužba

Ekipa iz Capcoma optužena je da je za Resident Evil 4 i Devil May Cry igre neovlašteno koristila oko 80 fotografija jedne dizajnerice.

Dizajnerica Judy Juracek jučer je u SAD-u podigla sudsku tužbu protiv tvrtke Capcom, navodeći kako su Capcomovi developeri neovlašteno koristili njezine fotografije u nekoliko svojih igara, uključujući Resident Evil 4 i Devil May Cry. Juracek tvrdi da su iz Capcoma kopirali najmanje 80 fotografija iz albuma fotografija Surfaces koju je ona objavila još 1996. godine.

Prilaže i direktne usporedbe na kojima stvari definitivno ne izgledaju dobro za Capcom. Čak je i logotip Resident Evila 4 predmet tužbe zbog teksture paučine koja je navodno preuzeta s fotografije spomenute autorice.

Čini se kako je ova tužba bila dugo u pripremi jer Juracek navodi više od 200 primjera Capcomovog korištenja njezinih fotografija, navodi Hcl.hr.

Da stvari budu gore po japansku tvrtku, sporne fotografije uz album Surfaces dolaze i u digitalnom obliku na CD-u, a čini se kako neko iz Capcoma nije sakrio svoje tragove – hakerski napad i otuđenje podataka sa Capcomovih servera ukazalo je na to da u nekim slučajevima sporne datoteke nose identične nazive kao datoteke s CD-a koji dolazi uz album Judy Juracek. Ona tvrdi da je niko iz Capcoma nije kontaktirao u vezi licenciranja tih sadržaja.

Odvjetnički tim dizajnerice koja je podigla tužbu od Capcoma traži odštetu od 12 miliona dolara, dok sama Juracek zahtijeva do 25 hiljada dolara po korištenoj slici, što znači da bi ukupna kazna japanskoj tvrtki mogla biti i do 14 miliona dolara.