in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Bivši šef Call of Dutyja postao novi šef Battlefielda

U EA-u zadužen za istu stvar – samo u timu Battlefielda.

Byron Beede proveo je u Activisionu skoro 20 godina, gdje je zadnje predvodio razvoj Call of Dutya. Sad je u EA-u zadužen za istu stvar – samo u timu Battlefielda.

Electronic Arts obznanio je kako se ekipi zaduženoj za Battlefield franšizu pridružio Byron Beede, čovjek koji je sve do sada upravljao Call of Duty serijalom. Beede je proveo gotovo dva desetljeća u Activision Blizzardu, a posljednje godine proveo je upravo kao menadžer nad Call of Duty franšizom, a čijim su angažmanom tako oživljeni i megapopularni Call of Duty: Warzone i Call of Duty Mobile.

Njegov uspješan rad prepoznao je i EA pa je Beede sad ni više ni manje nego također menadžer, koji će se pobrinuti da nadolazeći Battlefield bude bolji od ovogodišnjeg Call of Dutya. Već znamo da EA u pripremi ima i mobilnu verziju Battlefielda najavljenu za 2022. godinu, pa je potreba za gospodinom Beedom tim logičnija i zanimljivija.

Electronic Arts naglašava kako ovaj potez “signalizira strateško i dugoročno nastojanje koje je nužno za daljnji rast franšize“, referirajući se naravno na Battlefield. Bivši šef Call of Dutya tako će svoje rezultate podnositi osnivaču Respawn Entertainmenta Vinceu Zampelli, a koji je prošle godine preuzeo vodstvo nad DICE-om u Los Angelesu, prenosi Hcl.hr.

Call of Duty: Warzone zbog toga praktički nije imao svojevrsnu konkurenciju, što je Activisionu dodatno olakšalo rivalstvo koje između ova dva serijala traje godinama.

Iako još nema službene potvrde da će Battlefield 6 imati battle royale mod, sve upućuje na to da će upravo Beede imati veliku odgovornost pri kreiranju dostojne konkurencije Warzoneu. U četvrtom mjesecu iz DICE-a su poručili da na Battlefieldu 6 radi najveći tim do sada pa nije suludo očekivati kako će uz klasični i mobilni Battlefield svoje mjesto negdje pronaći i potencijalni battle royale mod. Ako već ne paralelno s izlaskom šestice, onda naknadno, kao što je to bio slučaj s Warzoneom.

Službeno otkrivanje Battlefielda 6 zakazano je za 9. juna u 16 sati, kad ćemo definitivno imati više pametnih informacija. Ili se tome barem nadamo.