in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi God of War i Gran Turismo 7 stižu na PlayStation 4

Uskoro

Iz Sonyja su priznali kako su ipak malo muljali fanove PlayStationa te da još nisu završili s produkcijom igara za staru PlayStation 4 konzolu.

Dobre vijesti stižu za one koji su tek nedavno nabavili PlayStation 4 konzolu ili se uz nju žele zadržati barem još nekoliko godina. Predsjednik PlayStation Studiosa Hermen Hulst otkrio je kako Sony ipak neće napustiti PS4, kako su govorili prije nego je izašao PlayStation 5. U tom kontekstu potvrdio je kako će buduće igre njihove produkcije i dalje izlaziti za staru konzolu, dok god i gdje god to ima smisla.

Znali smo da Horizon Forbidden West dolazi i na PS4, a sada su potvrđene PS4 verzije još dvaju igara: sljedećeg God of Wara i Gran Turisma 7. Što se Gran Turisma 7 tiče, tu je igru Sony sve do sada predstavljao kao ekskluzivu za PlayStation 5 konzolu. Novi God of War nije ni imao potvrđene platforme – podrazumijevalo se da stiže na PS5, objašnjava Hcl.hr, ali nije bilo rečeno hoće li doći i na PS4. Odgovor je – hoće. Ali tek 2022. godine, jer je igra ipak odgođena – priznali su i to.

“Ne možeš izgraditi zajednicu od 110 miliona korisnika PS4 konzole i onda to tek tako odbaciti, zar ne? Mislim da bi to bilo loše za fanove PlayStationa 4 i iskreno rečeno loše poslovanje. Gdje ima smisla razvijati igru za PS4 i PS5 – razmotrit ćemo to. I ako vlasnici PS4 konzole žele igrati tu igru, moći će. A ako žele igrati PS5 verziju, igra će ih čekati dok nabave konzolu”, poručio je Hermen Hulst.

Podsjetimo, prije godinu dana Sonyjev službeni stav bio je da nove igre rade isključivo za novi hardver kako bi mogli iskoristiti njegove prednosti bez utega prethodne generacije. Do sada je PlayStation 5 konzola dobila nekoliko next-gen ekskluziva kao što su Returnal, Demon’s Souls i Destruction All-Stars.