in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Peticija bila uzaludna: Sony Bend radi potpuno novu igru, a ne Days Gone 2

Fanovi razočarani

Šef PlayStation Studiosa potvrdio je da Days Gone 2 nije u izradi – barem ne kod tvoraca prvog dijela. Oni rade na sasvim novoj igri otvorenog svijeta.

Kad su se prije nešto više od mjesec dana pojavile priče da je Sony odbio financirati razvoj igre Days Gone 2, navodi Hcl.hr, a fanovi Deacona i njegove makine pokrenuli su peticiju kako bi pokazali glavešinama PlayStationa da postoji interes za tom igrom. Peticiju je potpisalo više od stotinu hiljada igrača, što je prilično respektabilan broj. No, za sada je sve to uzalud jer je PlayStationov Hermen Hulst jučer potvrdio tvorci prvog dijela ne rade Days Gone 2.

“Bend Studio radi na vrlo uzbudljivom novom IP-u oko kojega su jako strastveni. Grade ga na dubokim sistemima otvorenog svijeta koje su razvili za Days Gone. I stvarno sam sretan zbog njih”, poručio je Hulst.

Ovo također demantira glasine da će Sony Bend Studio preuzeti razvoj Uncharted franšize. Doduše, ovo ne mora značiti da Days Gone 2 nikad nećemo vidjeti. Sony je vlasnik prava na taj IP te zadaću izrade nastavka može udijeliti nekom drugom studiju.

Moglo bi se reći kako je ovakav rasplet situacije pravi preokret, s obzirom da je predsjednik PlayStationa prošle godine poručio kako im je vrlo riskantno raditi potpuno nove igre te da će se njihovi studiji orijentirati na franšize koje su igračima već poznate. Tada je to bio odgovor na politiku Xboxa čije su ekskluzive mahom potpuno nova imena (Avowed, Everwild, Project Mara, itd.). No, čini se kako je PlayStation u vrlo kratkom roku promijenio priču na više razina.

Predomislili su se, između ostalog, oko izrade budućih igara za stari PlayStation 4.