in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Danas “umire” mali dio serijala: Nekoliko starih Need for Speed igara od danas se više ne mogu kupiti digitalno

The Run više neće imati online multiplayer

Iz Electronic Artsa su objavili kako će se pet starijih igara iz serijala Need for Speed od današnjeg dana postati nedostupno za kupnju.

Danas umire mali dio serijala Need for Speed. Iz Electronic Artsa su poručili kako nakon 31. maja 2021. iz digitalne prodaje povlače pet starijih NFS igara, a to su redom: NFS Carbon, NFS Undercover, NFS Shift, NFS Shift 2: Unleashed i NFS: The Run. Osim tih igara, iz prodaje se povlače i svi DLC-ovi za njih.

Kako najavljuju iz Electronic Artsa, ovo je priprema za potpuno “gašenje” online komponenti tih igara koje će se dogoditi 31. agusta 2021. Nakon tog datuma NFS Carbon, Undercover, Shift 1&2 te The Run više neće imati online multiplayer niti podršku za online usluge poput Autologa. Dakle, moći će se igrati jedino u offline modu, objašnjava Hcl.hr.

Razlozi za ovu odluku leže u činjenici da ove igre ionako igra vrlo mali broj igrača pa iz Electronic Artsa kažu kako im se ne isplati održavati servere za njih. U prodaji sada tako ostaje ukupno šest NFS naslova: NFS Most Wanted (2012.), NFS Rivals, Need for Speed (2015.), NFS Payback, NFS Heat i NFS Hot Pursuit Remastered.