in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nova Rainbow Six Siege sezona donosi jednog operativca i preradu poznate mape

Novosti

Na nedavno završenom Six Invitationalu 2021, Svjetskom prvenstvu u Rainbow Six Siegeu, imali smo priliku vidjeti predstavljanje nadolazeće sezone. U North Staru ćemo dobiti operativku Thunderbird, prerađenu mapu Favela, nestanak mrtvih tijela i mnogo drugih stvari.

Kao što je već rečeno, Thunderbird je nova operativka koja stiže u Rainbow Six Siege.

Ona će biti na strani obrambene ekipe i uz Doca će služiti kao bolničar cijelom timu, objašnjava Hcl.hr.

Sa sobom nosi uređaj Kóna Station koji će automatski izliječiti bilo kojeg operativca u zadanom dometu. To znači da napadači mogu iskoristiti ovu napravu u jednakoj mjeri kao i obrambeni igrači. U bogatom arsenalu nosi Spear.308 i Spas-15 kao primarna te Bearing 9 i Q-929 kao sekundarna oružja. Igračima će se kroz sekundarne naprave dati na odabir Nitro Cell ili Impact granate.

Što se tiče prerada mapa, u nadolazećoj sezoni novi izgled dobiva Favela. Ova brazilska mapa poznata je po tome što se većina njenih vanjskih zidova može uništiti, toliko da u jednom trenu imate otvorenu mapu.

To je bio najveći problem među zajednicom i Ubisoft ju je konačno odlučio promijeniti. Nova Favela tako izgleda potpuno drugačije od onog oblika u kojem se trenutno nalazi. Doslovno imate osjećaj kao da nije riječ o Faveli, već nekoj potpunoj drugoj i novoj mapi.

Najviše se to može očitati u činjenici da veliki dio eksternih zidova više nije destruktivan, a katovi su u potpunosti izmijenjeni.

Od ostalih promjena u gameplayu svakako vrijedi izdvojiti omjer zdravlja i brzine. Najbrži operativci i dalje će imati 100 healtha, srednje brzi 110, dok će 125 pripasti najsporijim likovima u igri. Pored toga, Rookove pancirke donijet će igračima 25 dodatnih hp-a, a Finkina naprava po novom trajno pojačava zdravlje. Što se tiče staklenih stvari, sve kamere i Mirini prozori razmrskat će se kad ih protivnički igrači lupe. Međutim, moći će funkcionirati normalno, samo će vidljivost biti slabija.

Rupe od metaka u zidovima više neće predstavljati problem igračima. Ovo je jedna od mehanika koja je igračima najviše išla na živce, prvenstveno jer je rupice bilo teško uočiti na zidu. Ubisoft je odlučio uslišati molitve i maknuti ovu mehaniku. Mrtva tijela, također jedna od gorućih tema, više neće biti prikazana na ekranu, već će nakon smrti igrača nestati, a zamijenit će ih male ikonice operativaca.

Iz francuske kompanije su svjesni da neke mehanike smanjuju realističnost igre, ali se nadaju da će povećati integritet kompetitivnosti.

Sve ove promjene, kao i nekoliko drugih, dostupni su na test serverima. Tamo će se zadržati tri sedmice, prije nego što nova sezona stigne u punu verziju igre.

Dolazak North Stara u Rainbow Six Siege očekuje se 14. juna, a sve navedene promjene sklone su dodatnim ažuriranjima, ali sve će ovisiti o povratnim informacijama igrača.