in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

MeExodus je prva igra koja na PC-u podražava sve mogućnosti PS5 kontrolera

Ažuriranje

Zadnje ažuriranje Metro Exodus: Enhanced Editiona u verziji za PC omogućilo je punu podršku za DualSense kontroler, uključujući i adaptivne triggere.

Još otkako je PlayStation 5 dostupan na tržištu (teoretski, barem), na PC-u se može koristiti njegov kontroler DualSense. Steam tako ima podršku za njega i pruža osnovnu razinu funkcionalnosti. No, da bi se iskoristile sve specifične mogućnosti tog kontrolera, ponajprije pružanje otpora trigger tipki, developeri igara specifično moraju omogućiti takvo što u svojim igrama. I do sada se u praksi niko nije posebno opterećivao time.

Jučer je razvojni tim 4A Games lansirao ažuriranje za PC verziju svoje igre Metro Exodus, navodi Hcl.hr,  kojom su igri dali punu podršku za DualSense kontroler. Metro Exodus time je postao prvi naslov koji PC igračima može pružiti osjećaj otpora na adaptivnim triggerima.

Interesantno, u kontekstu Metro Exodusa PC igrači zapravo su dobili podršku za DualSense kontroler prije vlasnika PlayStation 5 konzole. Naime, Metro Exodus se može igrati na PS5 konzoli, ali kao verzija za PS4 koja nema podršku za adaptivne triggere. Doduše, to će se promijeniti 18. juna kada Metro Exodus dobiva svoju verziju za PS5, a PC igrači dobili su podršku za DualSense upravo iz tog razloga – jer da igra nije bila u planu za PS5, vjerovatno ni PC verzija ne bi dobila ovakvo nešto.

Pitanje je da li bi iko uopće plakao za tim jer PC igrači pucačine generalno vole igrati tastaturom i mišem. No, dobro je da je neko napravio presedan po ovom pitanju i nadamo se da Metro Exodus neće ostati jedina igra koja na PC-u u potpunosti podržava DualSense.