in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

NBA stiže u Fortnite

Crossover s dresovima licenciranih NBA ekipa

Pred početak Playoffa NBA lige, Fortnite donosi košarkaški crossover s dresovima licenciranih NBA ekipa te petodnevno takmičenje timova.

Među popularnim igrama vlada otimačina za korisnike pa Call of Duty tako donosi Ramba, Rocket League je imao NFL, a Fortnite sada obećava crossover s NBA ligom. Košarkaško izdanje Fortnitea stiže prekosutra, 21. maja., taman pred Playoff. U igri će se tako pojaviti set “In The Paint” u sklopu kojega će se naći dresovi svih 30 NBA ekipa, objašnjava Hcl.hr.

Gdje se tačno uklapa NBA u Fortnite? Pa… bit će organizirano natjecanje Fortnite x NBA u kojem će igrači moći braniti čast svog omiljenog košarkaškog kluba NBA lige. Prvih 15 hiljada grača koji se prijave na ovoj stranici dobit će priliku da osvoje nagrade i V-Bucks, dok je cjelokupno takmičenje rezervirano za samo 550 hiljada igrača. Šanse da se prijavite su vrlo male – jer je stranica već pala pod navalom.

U periodu između 19. i 21. 5. igrači potom moraju individualno rješavati razne izazove u Fortniteu, a za vikend 22. i 23. rade isto to u sklopu timskog igranja. Ovisno kojoj NBA ekipi pripadate, za nju skupljate bodove. U konačnici igrači prvoplasirane NBA ekipe dobivaju nagradu od 500 V-Bucksa i NBA Championship trofej.