in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nove igre: Ove sedmice tučemo zombije i igramo graničara

Nove igre koje stižu ove sedmice

Tri potpuno nove igre i svježa izdanja tri starija naslova ispunit će ovu gamersku sedmicu.

Days Gone

18. 05. 2021. PC

Nakon dvogodišnje faze ekskluzivnosti, Sonyjeva igra “bajkerske postapokalipse” dolazi na PC.

Days Gone donosi velike horde zombija, istraživanje divljine Oregona na motociklu te poboljšanja u grafici i kontrolama u odnosu na verziju za PlayStation 4. Tu su također i svi dodaci koje je igra dobila nakon izlaska 2019. godine. Priča u Days Gone inače vrišti za nastavkom, ali moramo vas upozoriti – još nije sasvim jasno hoće li Sony ikada dati zeleno svjetlo za njegovu izradu.

Just Die Already

20. 05. 2021. PC, PS4, XBO, Switch

Kreatori Goat Simulatora ove sedmice lansiraju novu ludost. U igri Just Die Already starci se bore za mjesto u staračkom domu, ko ostane čitav na kraju bitke taj je pobjednik. E sad, definicija pojma čitav ovdje je vrlo široka pa likovi mogu ostati bez glave i trupa pa se i dalje natjecati, navodi Hcl.hr.

Starcima su dijelovi tijela fragilni, a moraju koristiti trampoline, petarde, svjetleće sablje… Sama igra bit će obračun s računalno kontroliranim likovima, ali se sa starcima možete udarati i u društvu – s najviše dvoje drugih igrača.

King of Seas

21. 05. 2021. PC, PS4, XBO, Switch

Gusarske su igre zadnjih godina pretežno multiplayer formata, no uskoro nam stiže King of Seas, akcijski RPG koji nas pomalo podsjeća na legendarni naslov Pirates, starog Sida Meiera. U ovoj piratskoj igri vodit ćemo svoju posadu kroz proceduralno generiran svijet, što znači da će nas svaki put dočekati novi raspored otoka na mapi.

Na otvorenom ćemo se moru boriti protiv drugih brodova, oluja i opakog krakena, a ako to preživimo onda ćemo moći napasti i utvrde na kopnu kad nam cijene trgovaca budu neprihvatljive.

Knockout City

21. 05. 2021. PC, PS4, XBO, Switch

Nova igra koja nam stiže iz garaže Electronic Artsa zove se Knockout City i suprotno svom nazivu nema nikakve veze s borilačkim sportovima. Ovdje svoje protivnike gađate loptom, a dodavanjem lopte suigračima pojačavate sebi napad kako biste mogli nokautirati suparnika i samim time izbaciti ga iz meča. Dakle, graničar koji se u igri odvija na gradskim mapama gdje morate paziti na saobraćaja i tražiti cijevi za brzu teleportaciju.

Pravila stvarnog graničara praktički nemaju veze s Knockout Cityjem no tako je možda i bolje jer ovdje svog suigrača možete bacati umjesto lopte.

Miitopia

21. 05. 2021. Switch

Nintendu očito ponestaje Wii U igara koje bi prebacili na Switch pa su sada počeli portati svoje ekskluzive s prvog Wii-ja, a sada i 3DS-a. Originalna verzija Miitopije izašla je 2017. godine, kao RPG s Mii avatarima koji se u gradu Greenhorne Town bore protiv zločestog Dark Lorda kako im isti ne bi ukrao lica. Iakoigra nije pokupila bogzna kakve kritike (prosjek ocjena na Metacriticu je 67), Nintendo je četiri godine kasnije planira prodavati po cijeni od 50 eura.

Rust

14. 05. 2021. PlayStation 4, Xbox One

“Igra bez pravila” osam godina nakon prvog pojavljivanja na PC-u sada konačno stiže i na konzole. Rust donosi napeto preživljavanje u kojemu je potrebno brinuti se da vam lik nije gladan ni žedan, a potom i da ga drugi igrači ne zatuku golog i bosog. Igra je ove godine ponovno postala popularna na PC platformi, a sada će se vidjeti je li publika na konzolama podjednako zainteresirana za ovakvu vrstu zabave.

Ostale igre koje izlaze:

18. 05. Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice (PS4)
19. 05. Outbreak: Endless Nightmares (PC, PS4, XBO)
18. 05. SnowRunner (Switch)
19. 05. Sunless Skies (PS4, Switch)
20. 05. Frozenheim (PC)
20. 05. The Longest Road on Earth (PC)
20. 05. The Wild at Heart (PC, XBO)