in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Mass Effect: Legendary Edition na Steamu postavio novi rekord aktivnosti BioWareovih igara

Desetljeće stara trilogija

Desetljeće stara trilogija Mass Effecta dobro je startala prošlog vikenda na Steamu, gdje je istu igralo skoro 60 hiljada igrača istovremeno.

Mnogi su se igrači proteklog vikenda vratili spašavanju galaksije u Mass Effect trilogiji zahvaljujući lansiranju remaster kolekcije pod nazivom Mass Effect Legendary Edition. Na PC-u je to lansiranje postavilo novi rekord aktivnosti u BioWareovim igrama.

Prema statistikama SteamChartsa, na Steamu je Mass Effect LE tako u jednom trenutku igralo 59 650 igrača, što za izdavačku kuću Electronic Arts na Steamu najbolji rezultat jedne single-player igra. Više istovremenih igrača od Electronic Artsovih igara imao je jedino Apex legends (330 hiljada).

Doduše, rekord nam ne govori baš cijelu sliku jer je Electronic Arts tek pretprošle godine vratio svoje igre na Steam, uključujući i BioWareove hitove kao što su Mass Effect 3 i Dragon Age Inquisition. Po izlasku Mass Effecta 1 na Steamu je tu igru istovremeno igralo najviše 2792 igrača, dok je Mass Effect 2 iz nekog razloga zabilježio manji rezultat od najviše 2275 aktivnih igrača.

Ovaj rezultat je pokazatelj koliko se aktivnost igrača na Steamu povećala u zadnjih nekoliko godina, paralelno s brojem korisnika. Uz to, Electronic Artsu je vjerojatno dobra potvrda da na PC platformi ima publiku koja je željna takvih igara, navodi Hcl.hr.

Osim na Steamu, Mass Effect Legendary Edition u PC verziji dostupan je i na EA Play (i preko Pro pretplate).